Qırmızı qidalar əslində qan deyil: Ət haqqında bilmədiyiniz 4 fakt

Hamımız bazarda ət alarkən onun təzə olduğuna əmin olub, sonra alırıq. Ətin həqiqətən zülalarla zəngin olmağı doğrudurmu?

Ət haqqında beş maraqlı faktı təqdim edirik:

1. Çox insanlar elə bilir ki, əti gur su altında yumaqla bütün bakterialar yox olub gedir, əslində isə ət yalnız yüksək temperaturda bişdikdə sterilize olur.

2. Ətdən axan qırmızı mayenin əslində qan olmadığını bilirdiz? Əslində bu sadəcə sudur. Qırmızı rəng isə əslində ətdəki mioqlabindir. Diqqət etsək, əgər əti bu formada bişirsək o boz rəng çalarına düşür.

3. Əgər düşünürsüzsə əti kəsilən kimi həmən bişirmək lazımdır bu yalnış fikirdir. Buzaman ət rezin kimi olur. Əslində isə əti aldıqdan sonra minimum 2-4 saat saxlamaq lazımdır.

4. Dana ətində xolesterin əslində çox yükəkdir.

5. Əti bişirərkən 60 °С temperaturdan az olmamaq şərtilə bişirmək lazımdır

  BÖLMƏYƏ AİD DİGƏR XƏBƏRLƏR